Početna stranica Portala pravosuđa BiH

Kantonalno tužilaštvo
Bosansko-podrinjskog kantona

Potvrđena optužica zbog krivičnog djela Krivotvorenje isprave

21.09.2020.

Sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda u Goraždu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva BPK-a protiv Hodžić Alme iz Goražda zbog krivičnog djela Krivotvorenje isprave iz člana 373.stav 2 Krivičnog zakona Federacije Bosne I Hercegovine.

 

 

Optužnicom se Alma Hodžić  tereti da je u mjesecu decembru 2019. godine radi zasnivanja radnog odnosa u Kantonalnoj bolnici u Goraždu upotrijebila lažnu ispravu – diplomu o završenoj Srednjoj medicinskoj školi u Sarajevu smjer medicinska sestra-tehničar. Nakon naređenih provjera Tužilaštvo je utvrdilo da optužena nije evidentirana u matične knjige J.U “ Srednja medicinska škola” Sarajevo za redovne i vanredne učenike,  a  diplomu navedene škole je nabavila preko posrednika te istu platila 1.300 konvertibilnih maraka. 

 


Iz dokaza prikupljenih u toku istrage, od strane Uprave policije pod nadzorom dežurnog tužioca, proizilazi osnovana sumnja da je optužena počinila krivično djelo koje joj se stavlja na teret, na način, u mjestu i u vrijeme kako je to opisano u optužnici.

„Molimo vas da prilikom preuzimanja ili prenošenja informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Bosansko-podrinjskog kantona o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu načelo presumpcije  nevinosti koje definira da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.

 

 


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Potvrđena optužnica

Prateće fotografije

tuzilastvo-bpk.png