• logo
 • osnovna stranica
 • Kantonalno tužilaštvo
  Bosansko-podrinjskog kantona

  Idi na sadržaj
  BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

  Aktuelnosti

  Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

  Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

  Postupajući sudija Općinskog suda u Goraždu je izrekao prvostepenu osuđujuću presudu Bukalo Vahidu zaposlenom u privrednom društvu Unis “ Ginex “ d.d Goražde zbog krivičnih djela Nepoduzimanje mjera zaštite pri radu iz člana 285. stav 1 i Sprečavanje dokazivanja iz člana 349. stav 2 , a u vezi sa članom 54. Stjecaj krivičnih djela KZ-a FBiH. Bukalo Vahidu je izrečena Uslovna osuda kojom mu se utvrđuje jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 4 mjeseca, a koja se neće izvršiti , ako u vremenu pro10.03.2021.
  Postupajući sudija Općinskog sud u Goraždu donio je prvostepenu presudu kojom je Edima Fejzića, zastupnika u Kantonalnoj skupštini BPK i delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine oglasio krivim zbog krivičnog djela Povreda slobode odlučivanja birača iz člana 195. stav 1. KZ FBiH. Edim Fejzić je prvostepeno osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 1.000,00 ( hiljadu ) KM i kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) mjeseca. a koja se neće izvršiti ako optuženi u roku od dvije godine ne24.02.2021.
  Sudija Općinskog sud u Goraždu donio je prvostepenu presudu kojom je Daliborku Miliović, zastupnicu u Kantonalnoj skupštini BPK i delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine oglasio krivom zbog krivičnog djela Lahke tjelesne ozlijede iz člana 173.stav 1 KZ FBiH. Optuženoj se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 1.000,00 ( hiljadu ) KM i istovremeno se određuje da se ona neće izvršiti ako u roku od 1 ( jedne ) godine, ne počini novo krivično djelo.19.11.2020.
  Dana 03.06.2020.godine Tužilaštvu BPK je dostavljen Izvještaj o izvršenom pretresu porodičnog stana kojeg koristi lice H.S prilikom kojeg je u stanu pronađeno 1 PVC pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Amfetamin, ukupne mase 23,10 grama i 32 PVC pakovanja sa sadržajem suhe zeljaste mase koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Marihuanu, ukupne mase 11,56 grama .05.06.2020.
  • 1 - 6 / 19
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4