Početna stranica Portala pravosuđa BiH

Kantonalno tužilaštvo
Bosansko-podrinjskog kantona

Tri mjeseca zatvora zbog posjedovanja 71,977 grama opojne droge "Amfetamin“

30.06.2020.

Postupajući sudija općinskog suda u Goraždu je 30.06.2020. godine donio presudu kojom je Rasima Čelja iz Goražda oglasio krivim i izrekao kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca zbog krivičnog djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239 stav 3 KZ FBiH.

 

 

 

Rasim Čeljo je optužen da je dana 17.10.2019. godine u motornom vozilu u mjestu Prljaga opština Foča- Ustikolina u FBiH suprotno odredbama člana 4 Zakona o spriječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, ( Sl. glasnik BiH 8/06), neovlašteno posjedovao opojnu drogu „ Amfetamin“ neto mase 71,977 grama, a što je u toku postupka utvrđeno vještačenjem. Opojnu drogu su pronašli i oduzeli pripadnici MUP-a BPK-a.

 

 

 

 

Molimo vas da prilikom preuzimanja ili prenošenja informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu načelo presumpcije  nevinosti koje definira da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.

 

 


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

images.png