Početna stranica Portala pravosuđa BiH

Kantonalno tužilaštvo
Bosansko-podrinjskog kantona

Potvrđena optužnica zbog krivičnog djela Povreda slobode odlučivanja birača

16.11.2020.

Sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda u Goraždu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva protiv Fejzić Edima iz Goražda delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zbog krivičnog djela Povreda slobode odlučivanja birača iz člana 195. stav 1. KZ F BiH.

  

Optuženi Edim Fejzić se tereti da je dana 07.10.2018. godine, na hodniku ispred prostorija stranke „Goraždanska priča“ u Goraždu, u namjeri da podmićivanjem utiče na birače u Bosansko-podrinjskom kantonu da na izborima za zastupnika u Skupštini BPK-a Goražde održanim u mjesecu septembru 2018. godine glasaju za njega, svjedoku iz Goražda identitet poznat Tužilaštvu  predao iznos od 100,00 KM kako bi mu svjedok pored svog glasa i glasa svoje supruge, iz kruga svoje porodice i prijatelja obezbijedio još 4 (četiri) glasa na listi za zastupnika u Skupštini BPK-a Goražde.

 

Operativnim radnjama pripadnika Sektora kriminalističkih poslova MUP-a Goražde, a na osnovu naredbi kantonalnog  tužioca, istraga je uspješno provedena, svjedoci saslušani, dokazni materijali uredno obrađeni i dostavljeni Tužilaštvu na dalje postupanje.


Molimo vas da prilikom preuzimanja informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Bosansko-podrinjskog kantona u predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela imate u vidu presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku FBiH u kojem je u stavu 1 definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Optuznica

Prateće fotografije

tuzilastvo-bpk.png