Početna stranica Portala pravosuđa BiH

Kantonalno tužilaštvo
Bosansko-podrinjskog kantona

Prilikom pretresa porodičnog stana pronađeno 23,10 grama Amfitamina i 11,56 grama Marihuane

05.06.2020.

Dana 03.06.2020.godine Tužilaštvu BPK je dostavljen Izvještaj o izvršenom pretresu porodičnog stana kojeg koristi lice H.S prilikom kojeg je u stanu pronađeno 1 PVC pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Amfetamin, ukupne mase 23,10 grama i 32 PVC pakovanja sa sadržajem suhe zeljaste mase koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Marihuanu, ukupne  mase 11,56 grama .

 

Policijeski službenici Odsjeka za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije  MUP-a BPK su na osnovu operativnog rada na terenu došli do sazanja da lice H.S posjeduje i nabavlja opojne droge u stanu kojeg koristi. Dežurni tužilac je dao saglasnot za podnošenje naredbe za pretres dežurnom sudiji Općinskog suda u Goraždu. A nakon dobijene naredbe izvršen je pretres porodičnog stana i podrusmkih prostorija koje koristi lice H.S,  a zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239.stav 3 KZ FBiH.

 

Istraga u ovom predmetu se nastavlja, a Tužilaštvo će rezultate daljih provjera objaviti nakon svih relevantnih izvještaja i po donošenju tužilačke odluke.„Molimo vas da prilikom preuzimanja ili prenošenja informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu načelo presumpcije  nevinosti koje definira da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.

Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

images.png